Råndalen

Träna i råndalen

I sommar kan vi erbjuda två olika träningskartor i närheten av Råndalen, Hammarlandet och Nysätern. Båda träningarna går bra att besöka före, efter eller i samband med våra tävlingar i augusti.

Hammarlandet är en träningskarta i delar av den fantastiska terrängen från Obygdshelgen 2019. Här får du uppleva riktigt häftig och utmanande teknisk orientering och öppna hällmarker med vyer mot fjällen omkring.

I Hammarlandet finns en träningsbana med svart svårighet som är 8,7 km med markerade avkortningar ner till 5,5 km.

Vi vill även uppmärksamma dig på att det är vägavgift för att ta sig upp till kartan, som betalas till Råndalens byförening. Se information längs vägen. Vi ber dig också att visa hänsyn till de som bor och rör sig i Råndalen och skogen omkring, kör försiktigt och parkera lämpligt vid sidan av vägen så att andra fordon kan passera. Parkera längs vägen där kartan nedan visar.

Denna träning får inte springas fredagen den 6 augusti när det är tävling i området.

Ni som inte planerar att springa våra tävlingar 5-6 augusti i år kan även välja att träna på kartorna från Obygdshelgen 2019 enligt nedan.

Nysätern är en helt nyritad karta på kanten av Sonfjället som sträcker sig från gles tallskog, genom fjällbjörkskog och ända upp på kalfjället. Orienteringen är ganska svår tekniskt med massor av smala åsar och sänkor längs fjällkanten.

I Nysätern finns en träningsbana med svart svårighet som är 7,6 km med markerade avkortningar ner till 5,5 km. Parkera vid platsen på kartan nedan.

För båda träningskartorna gäller det att det inte finns kontrollmarkeringar i terrängen, men banorna finns på Livelox för att jämföra löpväg i efterhand.

Köp träningskarta

Kartorna kostar 75 kr styck och betalas via Swish 123-2260248 eller Bankgiro 5270-6041.

Beställningen kommer att skickas till dig med post inom en vecka från att vi mottagit din betalning. Vi skickar även kartor utrikes, ange då land efter ort nedan.

Kartor från Obygdshelgen 2019

Vill du köpa tryckta kartor från Obygdshelgen 2019 så finns det i bygdegården i Råndalen. Det finns både blanka kartor och kartor med banpåtryck från tävlingarna. Om du hämtar en karta här så ska du swisha 30kr per karta till Råndalens byförening. Kontakta Arne för att komma in i bygdegården (070-315 01 69).

Notera att kartorna från 2019 delvis går i samma område som våra tävlingar i augusti 2021, så om du planerar att springa tävlingarna bör du inte träna på kartorna från 2019.

Vi vill även uppmärksamma dig på att det är vägavgift för att ta sig upp till kartan, som betalas till Råndalens byförening. Se information längs vägen. Vi ber dig också att visa hänsyn till de som bor och rör sig i Råndalen och skogen omkring, kör försiktigt och parkera lämpligt vid sidan av vägen så att andra fordon kan passera.

Hitta hit