Råndalen

Träna i råndalen

Träningspaket för 2023 är nu avslutat. Välkomna tillbaka 2024!

Denna sommar erbjuder vi 6 olika träningar på fyra olika kartor med stor variation. Både de fina kartorna från Obygshelgen och en del nyritat de senaste åren. Vi kan utlova terräng och banor av absolut toppklass med helt olika karaktär, lagda av några riktigt välmeriterade orienterare. Perfekt för er som passerar i närheten av Råndalen på väg till eller hem från O-ringen i Åre och vill testa den omtalade terrängen. Banorna kommer ha avkortningsmöjligheter och passar både elit och bredd, från 16 år och uppåt.

Denna sommar kommer det inte att vara några markeringar i skogen men banorna kommer att finnas på Livelox för analys efter. Samma kartor och banor som sommaren 2022 så att du kan jämföra dig med de som sprang förra sommaren, men vi har sänkt priset i och med att det inte är utsatta kontroller.

Banläggare: Tove Alexandersson

#1 Hammarlandet: Långdistans

Långdistansbana på 14 km med förkortningsmöjligheter lagt av ingen mindre än Tove Alexandersson.

Banläggare: Gustav Bergman

#2 Hammarlandet: Medeldistans

Medeldistans på 5,8 eller 4,1 km lagt av teknikern själv, Gustav Bergman.

Banläggare: Emil Svensk

#3 Hovdhållan: OL-intervaller

Gafflade OL-intervaller på en helt ny karta på den snabba tallheden vid Hovdhållan. Banorna är lagda av en av Sveriges snabbaste orienterare, Emil Svensk.

6 st intervallslingor på ca 1,5 km var. OBS: Träningen har kartbyte så glöm inte att ta två kartor, en för del 1 och en för del 2.

Banläggare: Joakim Svensk

#4 Nysätern: Downhill

Starta uppe på fjället och segla nedför fjällkanten i det tekniska området vid Nysätern.

5,9/4,5 km + 3 km mestadels stig uppför till starten.

Banläggare: Thierry Gueorgiou

#5 Sveduberget: Medeldistans

Utmana världsmästarna Tove Alexandersson och Isac Von Krusenstierna på banorna från Obygdshelgen 2021 lagda av legenden Thierry Gueorgiou. Bana och terräng som Tove efteråt kommenterade att den var en av de bästa hon någonsin upplevt. 5,8 respektive 4,6 km.

Finns även kartor från övriga klasser från tävlingarna 2021, vissa i skala 1:7500.

Banläggare: Thierry Gueorgiou

#6 Sveduberget: Korridor

Korridor på upp till 8,7 km signerad teknikexperten Thierry Gueorgiou. Det finns flera olika alternativ på längd och bredd på korridoren att välja mellan!

Bonus 1

Långpass på fjället

Turförslag på ett härligt långpass på fjället Skärsjövålen, ca 17 km med avkortningsmöjligheter. 

Enklare karta finns att hämta i Råndalen, gratis vid köp av andra träningskartor. Ej utsatta kontroller.

Bonus 2

Backrace Dalsvallen

Ta dig an 700 höjdmeter på 8 km från Dalsvallen upp till Korpflyet. Följ vandringsleden genom Sveduberget in i Sonfjällets Nationalpark innan den viker av upp på toppen av Korpflyet. Sträckan finns som segment på Strava för den som vill jämföra sin tid.

Enklare karta finns att hämta i Råndalen, gratis vid köp av andra träningskartor.

Köp träningskartor

Kartorna kostar 75 kr styck eller 300 kr för hela träningspaketet. Betalas via Swish 123-2260248 eller Bankgiro 5270-6041.

Kartorna hämtas på plats i Råndalen vid bygdegården. När du lagt din beställning får du ett mail med mer detaljer om upphämtning.

Vill du beställa kartor till en klubb eller större sällskap? Kontakta gärna oss på info@obygdshelgen.se om ni har speciella önskemål eller vill ha kartorna skickade i förväg.

Hela träningspaketet: 300 kr/st. Alla 6 träningar.
Individuella träningar 75 kr/st

Hitta hit