2021

Vi återvände tillbaka till Råndalen

Efter de lyckade tävlingarna 2019 visade det sig att Råndalen har mer att erbjuda och vi kunde genomföra ett enklare arrangemang på nyritade kartor med många nöjda deltagare!

5-6 augusti arrangerade vi två enklare tävlingar, både i den fantastiska terrängen från Obygdshelgen 2019 och i ny minst lika fin terräng.

Det erbjöds terräng, kartor och banor av absolut toppklass. Tack till alla deltagare som kom och gjorde dagarna minnesvärda!

Torsdag: Medeldistans

Vår medeldistans på torsdag 5 augusti bjöd på helt ny terräng och karta! Råndalen har nog blivit känt bland orienterare för spektakulär terräng med öppna detaljrika hällmarker, men det finns mer också. Strax utanför Råndalen hittade vi ett nytt område som är helt annorlunda men minst lika unikt och tekniskt – Sveduberget! Här på Sonfjällets långa sydsluttning finns en otroligt fin gropterräng med precis lagom stora former för att ge optimalt rolig orientering. Vi skulle vilja påstå att det är en av Sveriges mest unika kartor, och kanske den roligaste gropterrängen vi sett.

Skogen är till stora delar orörd fjällnära gammelskog som skiftar från öppen tallskog till mer tät fjällbjörk och gran i högre delar. I gläntor ser man Lofsdalsfjällen på andra sidan Råndans dalgång och i kartkanten reser sig Sonfjällets skarpa sydtopp Korpflyet 700 höjdmeter över dalen. Riktig vildmark och fantastisk orientering alltså, precis som vi vill ha det på Obygdshelgen! 

Tack vare denna terräng blev torsdagens medeldistans en av sommarens häftigaste banor, bland annat med betyg av landslagslöpare som Tove Alexandersson och Karolin Ohlsson att det kan ha varit den bästa banan och terrängen de upplevt!

Fredag: Långdistans

På långdistansen i Råndalen på fredag 6 augusti återkom vi till de omtalade hällmarkerna i Hammarlandet där vi arrangerade Obygdshelgen 2019. Här möttes vi av fantastiskt fina detaljerade hällar, teknisk orientering och vackra vyer mot fjällen omkring. Vi hade dessutom utökat kartan så att alla klasser fick springa en stor del på helt ny karta, men i samma fantastiska terräng!

Efter tävlingarna här förra gången fick terrängen det osannolikt fina snittbetyget 4,95 av 5 av deltagarna, med kommentarer som “Finaste jag nånsin sprungit i”, “Världsklass”, “Legendariskt” och “Aldrig upplevt något liknande”. Hammarlandet är en karta som bara måste upplevas på plats.

Träna i Råndalen

Vi erbjuder även träningskartor i Råndalen, läs mer under träningspaket.