2019

Den första Obygdshelgen

Det började med en dröm om att springa orientering på platser där det inte finns några klubbar som kan rita kartor och arrangera tävlingar, på platser där terrängen är för bra för att inte upplevas.

Ett fantastiskt område hittades i Råndalen, ett område vid namn Hammarlandet. Joakim Svensk och Jerker Lysell slog sina kloka huvuden ihop och insåg att de borde arrangera en tävling just där. Ytterligare fyra personer anslöt till arrangörsteamet (Amanda Holmgren, Anna Birkestål, Sanna Skoog och Ludvig Eriksson).

Sponsorer och bidrag söktes för att kunna rita en karta. Ett koncept togs fram med namn Obygdshelgen, två tävlingar i unik terräng, riktig orientering – mitt i Obygden. Huvudfokus var att prioritera karta-bana-terräng till 100% och hålla resten så enkelt som möjligt. Mycket energi lades också på att skapa en bra helhetsupplevelse med anknytning till platsen och konceptet, vilket till exempel innebar en enkel men vacker arena och försäljning av lokal mat.

Den 3-4 augusti 2019 var det dags för Obygdshelgen och det blev väldigt lyckat. Mycket tack vare det soliga vädret, alla extra funktionärer som hjälpte till sista veckan och under tävlingarna och självklart alla fantastiska deltagare. Tack till alla deltagare och funktionärer som gjorde Obygdshelgen 2019 till en riktigt bra orienteringshelg! Här kan du se några utvalda bilder från helgen, det finns även mer att se från arrangemanget på Facebook och Instagram.