Om oss

Vad gör obygdens orienteringsklubb?

Obygdens orienteringsklubb är ingen vanlig klubb då vi inte tränar och tävlar tillsammans. Vi har heller ingen klubbstuga eller plats som är vår hemort. Vår vision är istället att skapa möjligheter till orientering i områden över hela Sverige med fantastisk terräng men där det inte finns klubbar som har någon aktiv verksamhet.

Det började med en dröm om att springa orientering på platser där det inte finns några klubbar som kan rita kartor och arrangera tävlingar, på platser där terrängen är för bra för att inte upplevas.

Ett fantastiskt område hittades i Råndalen, ett område vid namn Hammarlandet. Joakim Svensk och Jerker Lysell slog sina kloka huvuden ihop och insåg att de borde arrangera en tävling just där. Ytterligare fyra personer anslöt till arrangörsteamet (Amanda Holmgren, Anna Birkestål, Sanna Skoog och Ludvig Eriksson).

Under ett års tid pågick arbetet, sponsorer och bidrag söktes för att kunna rita en karta. Den 3-4 augusti 2019 var det dags för Obygdshelgen och det blev väldigt lyckat.

Målet framöver är att locka fler orienterare till områden i obygden och orientering utöver det vanliga, det kan vara till Råndalen eller någon helt annanstans. Håll utkik här och på sociala medier för mer information om vad som är aktuellt just nu.